arrow_downward
arrow_upward

Thu-Van Tran

camera_alt 05.09-20.10.24

Over Write as the Beasts Cry at Night

attach_file 05.09-20.10.24

Write as the Beasts Cry at Night

camera_alt 05.09-20.10.24

Through the eyes door Thu-Van Tran

slideshow 05.09-20.10.24

Sauf pour Robert A door Eva Mancuso

notifications 20.10.24, 18:00

Thu-Van Tran in l'art même

attach_file 01.09/24

Through the eyes of Yann Chateigné

camera_alt 19.09.24, 18:30

Heritage Days

notifications 14-15.09.24, 10:00-13:00

La Loge History

attach_file 1934-...

Test

attach_file

Museum Night Fever met Alex Deforce & Doris Hardeman

Ter gelegenheid van het laatste weekend van de tentoonstelling en Museum Night Fever presenteert La Loge een een avond met twee kunstenaars die performances brengen die resoneren met de tentoonstelling. Doris Hardeman onderzoekt de cognitieve toestanden van (non-)performativiteit als een manier om na te denken over onze collectieve neiging tot dwangmatige productiviteit. In haar performance reflecteert ze over de film van Thu-Van Tran, 24 heures à Hanoï, een ‘theater van wederverschijningen’. Ze ontwikkelt een moment van dagdromen als een manier om via het geheugen in het verhaal te duiken, waarbij de melancholie als een tussentoestand wordt gezien. De geluidsset van Alex Deforce verweeft elektronische geluiden en poëziefragmenten voor een meeslepende, meditatieve ervaring.

Biografiëen

Doris Hardeman (1993) woont en werkt in Brussel & Genève. Door haar grote aandacht voor de brede veelzijdigheid van materialen in termen van vakmanschap en massaproductie-industrie speelt Doris Hardeman in haar werk met de bruikbaarheid en de oorspronkelijke waarde van de door haar gekozen materialen en vergroot ze de connotaties met de industriële maakbaarheid van onze huidige tijd uit. Haar materiële en conceptuele onderzoek weerspiegelt onze hedendaagse westerse obsessie met authenticiteit. De term authenticiteit fungeert hier als een door de nostalgie gestuurde ideologie die probeert te ontkomen aan een toekomst die door rampen wordt beheerst en die ten dode is opgeschreven door het late kapitalisme. De term werkt als een lens waardoor ze de invloed ervan op culturele tendensen waarneemt. Door te kijken hoe verschillende hedendaagse vormen van esthetiek worden ingedeeld in termen van uniciteit en transgressie versus traditie, probeert ze te begrijpen hoe de hiërarchisering van haar onderwerpen de manier waarop we vorm geven aan ons collectieve geheugen definiëren. Ze studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en behaalde haar masterdiploma aan de Haute école d’art et de design (HEAD) in Genève.

Alex Deforce
(1984) debuteerde in januari 2019 als dichter met Nachtdichter, van Victor De Roo, bij het in Amsterdam gevestigde label Knekelhuis. Datzelfde jaar werkte hij mee aan het album Casco van Brihang, waarvoor hij gedichten van Georges Perec voordroeg. In september 2020 kwam zijn eerste 7”-solovinyl uit bij Lexi Disques. Een keer per maand is Alex te horen in zijn radioshow Nonchalance Calculée op Kiosk.radio, een show over poëzie, barcultuur en Brussels dialect. Tijdens de lockdown maakte Alex deel uit van het project ‘Dichters van wacht’ en werd voor het eerst een gedicht van hem opgenomen in het literaire magazine The Opiate, uitgegeven in Parijs. In 2022 ging Les Editions Deforce van start. In 2024 kwam het album Kwart voor straks uit bij het gerenommeerde label Stroom, een samenwerking met Charlotte Jacobs.

Praktische informatie

Uur: 19.00 – 00.00 uur
Begin van de performances: 20.00 uur
Duur: doorlopend
Toegang met een MNF-ticket. Raadpleeg de website van museumnightfever.be voor meer details.