commission
07/09/17
permanent
Les Agapes by Stéphane Barbier Bouvet
by Stéphane Barbier Bouvet
Les Agapes, a commissioned, site-specific installation by Stéphane Barbier Bouvet - Copyright & Courtesy of the artist and La Loge.

Les Agapes
by Stéphane Barbier Bouvet

La Loge has commissioned artist and designer Stéphane Barbier Bouvet to re-think the design and use of its upper floor. Some of the core principles of his practice are applied here by means of the materials employed (raw, industrial elements and readymade items) and the gestures made. These include plugging things into each other, arranging them with a logic of stock and storage, stripping back architecture, dissimulating hand-crafted objects as industrialised units, playfully responding to security norms and restrictions or standardising forms and spaces.

The resulting proposition facilitates, unsettles, displaces and modifies the existing conditions of La Loge’s top floor. His intervention pragmatically reacts to the situation by providing the building with a range of facilities habitually required in spaces devoted to public programmes.
Les Agapes features a bar, a storage room, a screen, a two-person terrace, a light and audio system, a table, a set of benches, etc.

This site-specific project is the extension and conclusion of After Service, Stéphane Barbier Bouvet’s monographic exhibition and publication developed by La Loge in spring-summer 2017.

With the generous support of the Swiss Arts Council.