Mistik door Hana Miletić

camera_alt 23.01-27.02.21

Over Mistik

attach_file 23.01-27.02.21

Materials - Mistik, 2020

camera_alt 23.01-27.02.21

The Carrier Bag Theory of Fiction

attach_file 23.01-27.02.21

De beste echtgenoot (Najbolji muž)

slideshow 23.01-27.02.21

Gezamenlijke online lezing met Hana Miletić

notifications 06.02.21, 14:00-16:00

Mistik door Hana Miletić

23.01.21-13.02.21

La Loge presenteert Mistik, een intieme tentoonstelling van een nieuw werk van Hana Miletić dat het resultaat is van een samenwerking met de kunstenares in het kader van First Sight, het patronage programma ter ondersteuning van La Loge. Door de onderbreking van de activiteiten, volgend op de pandemiegolven, werd beslist om de middelen die aanvankelijk waren bestemd voor de activiteiten van First Sight aan te wenden voor de opdracht voor een gedeeld werk, gedragen door het idee van gemeenschap.

Hana Miletić laat zich in haar werk inspireren door reparaties die ze in de openbare ruimte observeert en fotografeert. Op basis van die motieven creëert ze geweven werken die reflecteren op economische en sociale arbeidsomstandigheden, die gekenmerkt zijn door versnelling, standaardisatie en transparantie.

In La Loge wordt het werk aangevuld met de presentatie van een essay van Ursula K. Le Guin The Carrier Bag Theory of Fiction (1986) en een film. In de kortfilm Najbolji muž (1968) van de Joegoslavisch-Servische regisseuse Vera Jocić is er een voor de hand liggende connectie met weven. De film evoceert ook noties als autonome organisatie, collectiviteit en emancipatie, die tevens centraal staan in Hana Miletić 's praktijk. De tekst legt de nadruk op weven als technologie en gemeenschappelijk kenmerk.

Tentoonstellingstekst

Reserveer uw ticket

A Common Breath

10.03.-03.04.21

A Common Breath is een publiek programma dat zich zowel online, als in La Loge zal ontvouwen rond vier evenementen en een installatie in La Loge’s tempelruimte. De evenementen omvatten performances, filmvertoningen en ontmoetingen tussen denkers en kunstenaars rond de noties van dekolonisering en ecologie. Het programma wil de mogelijkheid tot nieuwe relaties tussen deze kwesties bevragen en verbeelden.

Chiara Fumai

Herfst 2021

Archief

Over ons

La Loge is een Brusselse ruimte gewijd aan hedendaagse kunst, architectuur en theorie, die haar activiteiten startte in 2012. Het doel is een hoogwaardig programma te ontwikkelen dat een cruciale rol speelt in het hedendaagse culturele debat door middel van concrete en punctuele projecten. Architecten, kunstenaars, curatoren en andere culturele spelers worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen waarin ze op zoek gaan naar het karakteristieke en bijzondere in hun praktijk.

La Loge is een ruimte waar ideeën, dialoog en presentatie samengaan. Publieksformaten variëren afhankelijk van het project. Dat kan gaan van tentoonstellingen, symposia, filmprojecties, lezingen tot performances of een evenementenreeks.

De identiteit van La Loge is geankerd in het architectonisch juweeltje waarin we zijn gevestigd maar ook in de toewijding en interesses van onze oprichters. La Loge waardeert intellectueel engagement en is in het bijzonder geïnteresseerd in de verkenning van vragen rond ruimte, habitat en gebruik.

De kleinschalige vorm van La Loge draagt bij tot een context waarin er plaats is voor intieme, directe gesprekken tussen het publiek en erg diverse gesprekspartners.

La Loge is een privé-initiatief en -vereniging zonder winstoogmerk opgericht door architect Philippe Rotthier.

Gebouw

La Loge is gehuisvest in een voormalige vrijmetselaarstempel. Het gebouw werd ontworpen door architecten Fernand Bodson en Louis Van Hooveld in opdracht van
het in 1912 gestichte Le Droit Humain, het eerste genootschap dat gendergelijkheid nastreefde.

De tempel is onderdeel van een blok van vier huizen - een garage en een huis, beide stammend uit 1927 en een kunstenaarsstudio stammend uit 1930- ontworpen door Fernand Bodson. Het complex is een kleine maar exceptionele modernistische site in Brussel.

Bodson en Van Hooveld's architecturaal project breekt met de Egyptische stijl die traditioneel gezien de hoofdzakelijke inspiratiebron was voor de inrichting van vrijmetselaarstempels en beoogd daarentegen een moderne tempel in lijn met het progressieve karakter can Le Droit Humain. Het gebouw werd tot 1976 gebruikt voor de activiteiten van Le Droit Humain. Tussen 1984 en 2011 bood de toenmalige loge een onderdak aan het museum van het AAM (Archives d’Architecture Moderne). Sinds 2012 huisvestigt het La Loge, een ruimte voor hedendaagse kunst, architectuur en theorie.

Team

Directeur & Curator
Wim Waelput

Communicatie & Curator van publieke programma's
Antoinette Jattiot

Stagiair
Jelrik Hupkes

Extern personeel
Laure Decock (First Sight ambassadrice)
Benjamin Jaubert & Arthur Jules (productie)
Boy Vereecken & Antoine Begon (visuele identiteit)
Lola Pertsowsky (tentoonstellingsfotografie)
Antoine Begon (web development)

Erevoorzitter
Philippe Rotthier

Bestuur & Leden van de algemene vergadering
Caroline Mierop, chair (2016-2021)
Thierry Belenger (2016-2021)
Aude-Line Dulière (2016-2021)
Geneviève François (2016-2021)
Pierre Iserbyt (2016-2021)

Leden van de algemene vergadering
Kersten Geers
Zoë Gray
Dimitri Jeurissen
Michel Leloup
Bartomeu Marí
Valerie Verhack

Voormalig medewerkers
Anne-Claire Schmitz, stichter (2012-2019)
Laura Herman (2016-2020)
Ailsa Cavers, Aurélia Defrance, Marie de Gaulejac
Former stagairs: Giulia Blasig, Federica Buzzi, Antoine Carbonne, Maxime Goudron, Leonardo Dellanoce, Jef Declercq, Sophie Fitze, Laila Melchior, Giulia Morucchio, Marilena Lolou, Yoel Pytowski, Deborah Rozenberg, Jailee Rychen, Margaux Schwarz, Jeppe Ugelvig

Bezoek

In verband het coronavirus introduceren we een quota per uur om het aantal bezoekers veilig te spreiden door de dag heen. De toegang is gratis maar we raden ten zeerste aan om een tijdslot te reserveren. Desalniettemin verwelkomen we u ook graag zonder reservatie op voorwaarde dat de capaciteit dit toelaat .

Plan uw bezoek hier

Covid-19 Maatregelen

Let op, openingstijden zijn altijd specifiek aangepast aan de vorm van elk project of evenement. La Loge is gesloten op nationale feestdagen en gedurende de maanden juli en augustus.

Geef La Loge weer op een grotere kaart.

Er zijn verschillende invalide parkeerplaatsen in de Kluisstraat. La Loge's centrale ruimte is rolstoeltoegankelijk. Het sanitair is genderneutraal, maar niet rolstoeltoegankelijk. U vindt een toegankelijk sanitair in het CIVA, aan de overkant van de straat.

La Loge
asbl-vzw architecture museum – la Loge
Kluisstraat rue de l’Ermitage 86
1050 Brussels, Belgium
+32 (0)2 644 42 48
info@la-loge.be

Donderdag - Zaterdag
12:00 - 18:00

Pers
Contact
Persmap

Steun

La Loge wordt gesteund door het Philippe Rotthier fonds, de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en First Sight, een gemeenschap van geëngageerde individuen en organisaties. La Loge krijgt extra steun van de gemeente Elsene.

First Sight Leden

Almine Rech Gallery
Dvir Gallery
Galerie Greta Meert
Rodolphe Janssen
Zeno X Gallery
Mevr. Siska Bulkens
Mevr. Ann Cesteleyn
Dhr. Louis Cesteleyn
Mevr. Laure Decock & Dhr. Pieter De Walsche
Mevr. Catherine De Dijcker & Dhr. Luc Cesteleyn
Mme Charlotte Friling
Dhr. Frederick Gordts
M. Pierre Iserbyt & Mme Michèle Didier
M. Dimitri Jeurissen & Mme Jeanna Criscitiello
Mevr. Lien Lannoo
Mme Anne Pètre & M. Christophe Steyaert
Mme Isabella Ritter & M. Hampus Lindwall
Dhr. Louis-Philippe Van Eeckhoutte
Mevr Wendy Verreydt
Dhr. Marc Vandecandelaere (Wilgelover)
Dhr. Bert Van Welden

Als ook degenen die anoniem willen blijven.

Over First Sight

First Sight, La Loge's steungemeenschap en steunprogramma, bied de kans om een actief lid te worden van La Loge en je verder te engageren met haar ideeën terwijl je gelijkgestemde mensen ontmoet. Terwijl we experimenteren met een uniek model van programmatie exclusief voor leden, bied First Sight uitwisseling door terloopse en georganiseerde ontmoetingen.
Van intieme lezingen tot speciale bezoeken, de samengestelde serie van activiteiten, exclusief voor First Sight leden, geven een unieke toegang tot de identiteit en attitude van La Loge en flirten met een zekere vorm van nieuwsgierigheid terwijl u zich bezighoudt met de hedendaagse cultuur. First Sight leden worden drie keer per seizoen uitgenodigd om deel te nemen aan een exclusieve activiteit direct gelinkt aan La Loge's programma en visie.

Een lidmaatschap van First Sight kost €1000 (Individueel lidmaatschap) of €2.000 (organisaties en bedrijven).

Voor meer informatie kan u ons bellen op het nummer +32 (0)2 644 42 48 of een e-mail sturen naar

firstsight@la-loge.be

Huur La Loge

Info

Deze website werd gerealiseerd met de steun van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.